Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.2020. március 3., kedd

Bank nélkül is lehet telefonnal fizetni

Bank nélkül is lehet telefonnal fizetni
Világgazdaság

Újabb nagy ugrásra készül a Block­Ben, olyan digitális, aranyalapú és pénzforgalmi megoldásokat kínál a felhasználóknak, amelyekhez elég egy okostelefon. 

A pénzügyi szektor reformjára készül egy magyar tulajdonú fintech cég, a BlockBen. A vállalkozás két évvel ezelőtt indult, hogy olyan megoldásokat nyújtson az ügyfeleinek, amelyek a pénzügyi szektorban még csak részlegesen léteznek. Létrehoztak egy blokkláncalapú számlavezetési rendszert – az uniós előírásoknak megfelelve –, amely aranyvásárlást, illetve annak euróra történő átváltását is lehetővé teszi.
A megoldásunk 2018 őszétől érhető el, ez a rendszer most bővül egy új szolgáltatással, a kis értékű QR-kódos fizetéssel. Ezzel is az a célunk, hogy hidat építsünk a technológiai világ, a kriptovaluták és a bankrendszer között
– emelte ki a Világgazdaságnak Krocsek Attila, a BlockBen társalapítója. Tehát digitalizált formában, ügyfélbarát mobilalkalmazáson keresztül vásárolhatnak aranyat a felhasználók a vállalkozás szolgáltatásával, amelyet hamarosan napi fizetésre is használhatnak. A BlockBen a pénzforgalmi engedély megszerzésén dolgozik.

Bodnár Viktor (b) és Krocsek Attila
Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Az ötletek egy része a pénzügyi világ hibáiból eredt, az alapítók ugyanis úgy ítélték meg, hogy az egész bankszektor rossz hatékonyságú, nehezen és nagyon drágán fejleszthető lábakon áll, ami nem hiba, pusztán a komplexitásból adódó sajátosság. Ezeket a magas költségeket azonban végső soron az ügyfelek fizetik ki. Továbbá felismerték a blokklánc-technológiában rejlő lehetőséget, amely szavatolja az adatbázis tartalmának megváltoztathatatlanságát. Ez biztonságos és transzparens, garancia a stabilitásra az ügyfélnek és a szolgáltatónak egyaránt.
Látjuk a piaci igényeket és réseket, ezért olyan digitális, aranyalapú és pénzforgalmi megoldásokat kínálunk, amelyekhez elég egy okostelefon. Bank- és kártya­független QR-kódos micro­pay­ment­-rendszert hoztunk létre, a Block­Ben­Payt
– mondta lapunknak Bodnár Viktor, a vállalkozás társalapítója és ügyvezetője. Hozzátette: ehhez kapcsolódik egy lojalitásrendszer is, amely díjmentes az elfogadóhelyeknek, és csatlakozási díja sincs.

Forrás (vg.hu) >>> Bank nélkül is lehet telefonnal fizetni

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?
Szeretnél regisztrálni mint vállalkozás, bolt?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert

Váradi Péter
T.: +36 30 943 6635

Facebook : Váradi Péter
Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 

Lásd még (BlockBen) >>> BlockBenPay 
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a Wallett ?
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockNote (BNO)? 
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockStock (BSO)?
 

 
Lásd még (BlockBen) >>> A pénz jövője, a jövő pénze  
Lásd még (BlockBen) >>> Azonnali fizetési eszköz QR kóddal
Lásd még (BlockBen) >>> Napi hír - QR-kódos fizetés
Lásd még (BlockBen) >>> BlockBen (összes bejegyzés) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése