Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2019. június 1., szombat

Az azonnali fizetési rendszer alternatívájává válhat a .......

Az azonnali fizetési rendszer alternatívájává válhat a BlockBen megoldása
ORIGO - Gazdaság - 2019.04.26

A többféle deviza kezelésére alkalmas, azonnali tranzakciókat garantáló, QR-kód alapú fizetési szolgáltatást biztosító BlockBenPay is bekerült a legújabb digitális pénzügyi megoldásokat bemutató FinTechShow 10 legizgalmasabb idei fejlesztése közé. A BlockBen innovációjának használatához csupán egy okostelefonra és egy QR-kódra van szükség, így olcsó és biztonságos alternatívája a készpénznek és a bankkártyának is.

„A BlockBenPay olyan QR-kód alapú fizetési szolgáltatás, amely többféle deviza kezelésére alkalmas. A virtuális pénztárcában lévő vagyon több eszközön tartható és kezelhető. Statikus vagy dinamikus in-store, azaz üzletben történő fizetést tesz lehetővé, mindössze egy okostelefon segítségével, és dinamikus online fizetési megoldást is kínál" – mutatja be a fejlesztést Bodnár Viktor, a BlockBen ügyvezető igazgatója.

 a kép illusztráció - nem része az eredeti cikknek

A FinTechShow a technológiára, a szabályozói kihívásokra, a felhasználói igényekre reflektáló legújabb digitális pénzügyi megoldások bemutatásának, megvitatásának egyik legrangosabb hazai színtere.

A rendezvény kiemelt témája többek között az azonnali fizetés, a nyílt bankolás, a fintech stratégia, a blockchain és a kriptogazdaság.

A FinTechShow három év alatt 250 hazai ötletet, fintech megoldást tekintett át. Ezen módszertanok és tapasztalatok alapján választották ki a FinTechGroup és a fintechzone.hu szakértői az idei évi prezentálókat, tájékoztatott Lemák Gábor, a FinTechGroup ügyvezetője. Az idei év 10 döntőse közé 5 azonnali fizetéssel foglalkozó megoldás, 3 blockchain, 1 fiataloknak szánt pénzügyi és 1 vállalati pfm [pénzügyi menedzselő] megoldás került be. Közülük választotta ki a legjobbat a hazai pénzügyi szektor legfontosabb szereplőit felvonultató zsűri, többek között a Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank, a K&H Bank vagy a Mastercard képviselőivel.

Míg a mobilfizetés Magyarországon gyermekcipőben jár, Kínában az így lebonyolított vásárlások értéke meghaladta a 12 ezer milliárd dollárt. Hazánkban a bankkártya-elfogadóhelyek száma is meglehetősen alacsony, alig haladta meg a 110 ezret tavaly, ráadásul 2018. utolsó negyedévében először csökkent a bolti kártyaelfogadásra szerződött bankkártya-elfogadóhelyek száma 2014 óta. Eközben rekordszintre, 6117 milliárd forintra nőtt Magyarországon a forgalomban lévő készpénzállomány. 

Ennek csökkentésében eddig a 2019. július elsején induló Azonnali Fizetési Rendszer QR-kód alapú vásárlási fejlesztését látták a bankkártya mellett a bolti és az internetes vásárlások tekintetében, de a BlockBen QR-kódos megoldása is ugyanúgy segíthet, hiszen gyors és kevés teendőt igényel, a csatlakozás pedig a kereskedők számára is ingyenes. A fizetendő jutalékok, díjak alacsonyak és egy okostelefon vagy egy okosóra is elég a fizetéshez, ami a minden tranzakcióhoz generált egyedi pénztárcaazonosító kód miatt biztonságos is.

 a kép illusztráció - nem része az eredeti cikknek

Forrás (origo.hu) >>> Az azonnali fizetési rendszer alternatívájává válhat a BlockBen megoldása

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?
Szeretnél regisztrálni mint vállalkozás, bolt?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert

Váradi Péter
T.: +36 30 943 6635

Facebook : Váradi Péter
Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 

Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a Wallett ?
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockNote (BNO)? 
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockStock (BSO)? 

 
Lásd még (BlockBen) >>> Napi hír - QR-kódos fizetés
Lásd még (BlockBen) >>> Ez a módszer véget vethet a ...
Lásd még (BlockBen) >>> Összes BlockBen bejegyzés 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése