Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.2019. április 5., péntek

Napi hír - QR-kódos fizetés

Kisvállalkozóknak is vonzó lehet a QR-kódos fizetés
Lásd még (Wikipédia) >>> QR-kód


Hazánkat is meghódithatja a QR-kódos fizetés
Figyelő - Hírek - - Kiss Adorján

A világban egyre népszerűbb trend nemsokára Magyarországot is elérheti: Kínában évi 12 ezer milliárd dollár értékben vásárolnak mobilfizetéssel, világszerte évi 20 százalékkal nő az ilyen tranzakciók száma, a jegybankok pedig világszerte törekszenek a készpénz-használat visszaszorítására.
 
Az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) július 1-jén indul Magyarországon. Az AFR a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozásai szerint új fizetési módok megjelenését is lehetővé teszi, például a QR-kód beolvasásával indítható azonnali fizetést is - olvasható az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón elnyerő BlockBen közleményében.

A magyar tulajdonú, innovatív üzleti megoldásokat és technológiákat fejlesztő cég szakértője szerint Magyarországon is érzékelhető a készpénzes tranzakciók visszaszorítása, ám hazánk még gyermekcipőben jár a mobillal történő fizetések terén. Veszer Zoltán elmondta, hogy ennek a folyamatnak az egyik lépése a QR-kódos megoldások támogatása.

Az úgynevezett „digitális pénztárca” az Egyesült Államokban és Kínában igen elterjedt, de a norvégoknál is népszerű. A skandináv államban a lakosság közel fele már nem készpénzben fizet.

A szakember hozzátette: az éttermek, szupermarketek, mozik, valamint a taxik a legnépszerűbb mobilfizetési helyek, ám hazánkban is számos pozitív példát találhatunk. Ilyenek többek között a Digi, a Díjbeszedő Zrt., a Főgáz, a UPC, a Főtáv, vagy épp az 
ELMŰ, melynek számláit az iCsekk rendszerében például QR-kód segítségével is ki lehet fizetni.

A BlockBen közleményében Krocsek Attila, a cég üzletfejlesztési igazgatója így fogalmaz:

„A QR-kódos vagy vonalkód alapú technológia azért lesz vonzó a magyar felhasználók 
számára, mert innovatív, garantáltan biztonságos, valamint egyszerű és olcsó”.

Forrás (figyelo.hu) >>> Hazánkat is meghódithatja a QR-kódos fizetés

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert

Váradi Péter
T.: +36 30 943 6635

Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 
Facebook : Váradi Péter

Lásd még (BlockBen) >>> Ez a módszer véget vethet a ...
Lásd még (BlockBen) >>> Összes BlockBen bejegyzés 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése