Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2018. augusztus 7., kedd

SILMO Bkk 2018 - 23 (Arany Hegy)

SILMO Bkk 2018
Bangkoki optikai kiállítás 2018. június 20-21-22

10 nap Thaiföldön - 10 days in Thailand
Az Arany Hegy - The Gold Mount

Az Arany hegy egy jó tájékozódási pont Bangkokban. Tetejére a spirális alakban épített lépcsőkön lehet felmenni, onnan szép kilátás nyílik Bangkokra. A 78 méter magasra nyúló arany Chedi egykor Bangkok legmagasabb pontja volt.

A hegy lábánál lévő templom komplexum ( Wat Saket ) az Ayutthaya korszakban épült Rama I. király uralkodása alatt, így az egyik legrégebbi temploma Bangkoknak. A templomban hamvasztásos szertartásokat tartottak, melyeket a város falain belül nem engedélyeztek. Rama II. király uralkodása alatt a nagy pestis járvány idején 30.000 halottat hamvasztottak itt el.

Az Arany hegyet Rama III. egy mesterséges dombra építtette, melynek az lapja mocsaras volt. Mivel a hegy süllyedni kezdett, ezért Rama IV. király tikfa rönkökkel megerősíttette. Rama V. király építtette a hegy tetején lévő chedit, melyben buddha relikviákat őriznek. A hegyet a II. világháború után fallal vették körül, hogy a föld ne erodálódjon le a hegyről.


Az Arany Hegy lábánál található Fortune Buddha templom
Fortune = Szerencse




A hegy lábánál lévő templom komplexum ( Wat Saket )










Lásd még >>> SILMO Bkk 2018 - 1 (Első bejegyzés)
 
Következő bejegyzés
 is az Arany Hegyről fog szólni.

Következő (SILMO Bkk 2018) bejegyzés >>> SILMO Bkk 2018 - 24 (Arany hegy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése