Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2018. augusztus 6., hétfő

SILMO Bkk 2018 - 22 (Selyem)

SILMO Bkk 2018
Bangkoki optikai kiállítás 2018. június 20-21-22

10 nap Thaiföldön - 10 days in Thailand
Selyem - Silk
Jim Thompson ház - Jim Thompson house

Jim Thompson az egykori építész, nyugalmazott katonai tisztviselő, nagy tiszteletnek örvend a thaiföldiek körében - ő ismertette meg a világgal a thaiföldi selyemkészítést. A thai népi építészet és kézművesség iránt szenvedélyesen rajongó amerikai hat házat hozatott ide vidékről, majd berendezte és egy gyönyörű kertben helyezte el őket.

Thompson saját készítésű selyem termékeket gyártó amerikai vállalkozó volt, aki alapítója a világhírű Jim Thompson Silk Company-nak. Thompson 25 évet élt Thaiföldön és nagyban hozzájárult a thai selyemipar fejlődéséhez. "Legendary American of Thailand" hírnévvel büszkélkedhetett. Sikertörténete a legnépszerűbb a háború utáni legendák között Ázsiában.

1967-ben Thompson barátaival elment nyaralni Malajziába, Cameron Highland-ra. Egyik nap egyedül ment sétálni a környező dzsungelbe, de soha nem tért vissza. A Jim Thopson legenda ekkor kezdődött.

A bemutató terem bejárata 






A ház szellemháza és tipikus Thai lótusz virág




 Selyem és selyemhernyó






Selyem készítés egyik fázisa




Lásd még >>> SILMO Bkk 2018 - 1 (Első bejegyzés)
Lásd még >>> SILMO Bkk 2018 - 21 (Selyem)

Következő bejegyzésben
egy gyönyörű helyről, az Arany Hegyről lesz szó.

Következő (SILMO Bkk 2018) bejegyzés >>> SILMO Bkk 2018 - 23 (Arany Hegy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése