Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.2011. augusztus 18., csütörtök

4. hiedelem

A lencseviselés egészségtelen.

A kontaktlencsék alapanyaga teljes mértékben szövetbarát*, amelyet más gyógyászati ágazatokban is gyakran alkalmaznak. Emellett elegendő oxigént is képesek áterszteni a szemhez, vagyis az oxigénhiány már a múlté.

A kontaktlencsék formáját úgy alakítják ki, hogy a nagyobb kényelem érdekében tökéletesen illeszkedjenek a szem formájához. A korábban felmerölt kényelmi problémák tehát teljesen elkerülhetőek, ha az illesztő a megfelelő kontaktlencsét illeszteni Önnek.

Vagyis a helyesen illesztett, a szakember tanácsainak megfelelően viselt, tárolt és tísztitott kontaktlencse a látáskorrekció tőkéletesen egészséges formáját jelentheti. Mivel a kontaktlencse egészségügyi termék, különösen fontos, hogy mindig betartsék az illesztő kapcsolódó előírásait.

*Szövetbarát: Nem okoz problémát, elváltozást, ha emberi szövettel érintkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése