Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2011. augusztus 11., csütörtök

3. hiedelem

A kontaktlencse viselése gyakran okoz szemgyulladást.

A kontaktlencse magában nem okoz gyulladást. A koszos kontaktlencse felszínén megjelenő baktériumok szolgálnak a fertőzés Alapjául. A nem megfelelő használat és higiénia hiánya okozhat ilyen problémákat.
Ha pontosan betartja illesztője tanácsait, és rendszeresen fertőtleníti a lencséjét, zavartalanul élvezheti majd annak előnyeit.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy minél gyakrabban cseréli a kontaktlencsét, annál egészségesesebb lesz az a szeme számára, mivel kevesebb lehetőség nyílik arra, hogy olyan szerves lerakódások jelenjenek meg a lencse felszínén, mint a könnyfilm természetes részét alkotó lipidek és proteinek, amelyek táptalajul szolgálnak a baktériumok kialakulásához.
Amig körültekintően tisztítja, fertőtleníti a kontaktlencsét, és rendszeresen lecseréli azt, a baktériumoknak nem lesz lehetősége megtelepedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése