Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2018. február 2., péntek

Motiváció - A világ leggazdagabb embereinek könyve

Ez a kedvenc könyve a világ leggazdagabb embereinek

A gazdag emberek sokszor merítenek ihletet nagy ötleteikhez kedvenc könyvükből. Ez különösen igaz a világ legsikeresebb vállalkozóira, akik rendszerint klasszikusból merítenek. Összegyűjtöttük, miket olvasnak a multimilliomosok.  

Donald Trump

Az alig fél éve hivatalba lépett ameriaki elnök kedvenc könyve Norman Vincent Peale-től a Pozitív gondolkodás ereje. A könyv arról szól, hogyan zárjuk ki az életünkből a negatív gondolatokat. Érdekesség, hogy az elnök apjának barátja volt a szerző.

Mark Zukerberg

A Facebook-alapító kedvenc könyve a Virgilius Aeneas-a, a könyv Aeneas-ról szól, aki trójai hősből lett Róma ősatyja. Kicsit furcsa lehet, hogy a világ egyik vezető innovatív techcége egy ilyen régi (több mint 2000 éves) könyvet forgat legszívesebben, Zuckerberg szerint viszont ez egy örök darab. Egyes beszámolók szerint a cégvezér a meetingeken is szívesen idéz a könyvből.

Elon Musk

Sokkal inkább közel áll az elképzelésekhez a jövőt megalkotni kívánó Elon Musk kedvenc olvasmánya. A Tesla autók megálmodója ugyanis Isaac Asimov Alapítvány - trilógiáját olvasgatja legszívesebben szabadidejében. Ezek a sci-fi regények ugyanis egy elképzelt világban játszódnak, amely kiváló ötleteket adhat a technikai cégvezetőnek, mégsem emiatt kedveli Musk az Asimov-könyveket. Állítása szerint a könyv megmutatja, hogy semmilyen birodalom sem állandó, és az egyes civilizációk körforgása figyelhető meg.

Bill Gates

A Microsoft-vezér kedvenc könyve J. D. Salinger Zabhegyezője. Az 50-es években játszódó történet egy 16 éves fiú kalandjairól szól. A könyv elismeri, hogy a fiatalok némileg zavarodottak, de mégis lehetnek kiemelkedően okosak és olyan dolgokat is észrevehetnek, amiket egy felnőtt sose venne észre - mondta a könyvről Bill Gates.

Beyonce

A világ jelenlegi egyik legnépszerűbb énekesének kedvenc könyve Marianne Schnalltól a Mi kell ahhoz, hogy egy nőből elnök lehessen? című könyv. Az énekesnő azután olvasta el a könyvet, hogy a lánya megkérdezte őt, hogy miért nem volt az USA-nak sosem női elnöke. A könyv maga egyébként interjúk és esszék gyűjteménye amelyek a könyv címében szereplő témát boncolgatják.

Mark Cuban

A milliárdos vállalkozó még a jachtját is egy könyvsorozatról nevezte el, nem csoda tehát, hogy nagy rajongója a könyveknek. Az igazi kedvence mégis Ayn Rand Ősforrás című könyve. A legendás filozófus írása az egyén szabadságáról, a boldogság kergetéséről és az élet morális kérdéseiről szól.
"A könyvet egyébként 1943-ban adták ki, mégis tud újat mondani a mai napig. Amikor motivációra van szükségem csak felpattintom a könyvet és olvasom, de könnyen bele is feledkezem, ilyenkor annyira felspannolom magam, hogy le kell tennem a könyvet"
 - mesélt olvasmány élményiről Mark Cuban.

Richard Branson

A legendás vállalkozó kedvenc könyve Antony Beevortól a Sztálingrád ostroma, amely Sztálingrád öt hónapig tartó, milliók halálával végződő ostromát dolgozza fel.


Forrás (Pénzcentrum) >>> Ez a kedvenc könyve a világ leggazdagabb embereinek

Lásd még (Motiváció) >>> Donald Trump - Magabiztosnak kell lenned ...
Lásd még (Motiváció) >>> Mark Zuckerberg - A legnagyobb kockázat, hogy nem vállalunk kockázatot ... 
Lásd még (Motiváció) >>> Bill Gates - Rossz tanító a siker. Az okos emberek is ...
Lásd még (Motiváció) >>> Richard Branson - Soha ne tekintsünk a múltba bánkódva ...

Lásd még (Motiváció) >>> Amikor egy ajtó bezárul, egy másik ...
Lásd még (Motiváció) >>> Élj úgy mintha holnap ...
Lásd még (Motiváció) >>> Irányítsd a saját sorsod ...
Lásd még (Motiváció) >>> Kezd el ahogy vagy.
Lásd még (Motiváció) >>> Nem hiszek az újévi fogadalmakban
Lásd még (Motiváció) >>> Nem számít milyen lassan haladsz ...
    
Lásd még (Motiváció) >>> Az összes motivációs bejegyzésünk  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése