Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.2019. május 1., szerda

BlockBen, BlockNote, BlockStock röviden összefoglalva

BlockBen, BlockNote, BlockStock röviden összefoglalva
Lásd még >>> Mi az a BlockNote (BNO)?
Lásd még >>> Mi az a BlockStock (BSO)?

Mit kell tudnod a kriptovalutákról ?
Részlet az Etikuspénzügyek.hu weboldal egyik cikkéből (Mit kell tudnod a kriptovalutákról ? 2.3.rész), ahol a weboldal szakértőjének, a Cziráki Móni kérdéseire válaszol  Krocsek Attila és Nagy István a BlockBen-től.

Akkor röviden összefoglalva


(Cz.M.) Akkor röviden összefoglalva:
 
A BlockBen híd lehet a kriptovilág és a bankrendszer között. Ez maga a platform, ami egy saját fejlesztésű, blockchain alapú enterprise multi asset platform. Ez azt is jelenti, hogy alkalmas más eszköz alapú kriptók csatlakoztatására. Nagyon magas tranzakciószámra képes, gyors, és korlátlan növekedési lehetősége van.

A BlockStock tulajdonképpen egy "vivővaluta", ő végzi a tranzakciók validálását. Viszonylag stabil, mert arany fedezettel rendelkezik, a platform technológiájából adódóan biztonságos. Viselkedését tekintve pedig a részvényekhez hasonlít, mert részesedést fejez ki, amiből a tulajdonosának bevétele származik és kereskedhető lesz. 

A BlockNote egy 100% aranyletéttel rendelkező kriptopénz, ami gyors, viszonylag stabil, így alkalmas a fizetőeszközként való használatra a fizikai boltokban is, és az online felületeken is. Eladhatod, veheted, transzferálhatod, átválthatod aranyra vagy euróra. Vagyis egy alternatíva az aranybefektetésre. Szerepe "menekülő" kriptovaluta lehet válság-időszakokban.

(N.I.) Igen. Tulajdonképpen létrehoztunk valamit, ami jelenleg senki másnak nincs. Ezáltal lehetőséget nyitottunk arra, hogy a "kis ember" olyan áron jusson hozzá az aranyhoz, amit csak több tonna megvásárlásával érhetne el. Fizikális aranyat tudsz venni 1,1g felett (ez a mennyiség az ÁFA-mentesség miatt szükséges).

A BlockStock azért fontos, mert segít abban, hogy elérjük a célt a BNO-val. A BlockNote egy új gondolkodásmódot képes behozni a világba, ugyanis a BNO nem csak kripto, hanem digitális arany. Ez az arany pedig nem a mi tulajdonunkban van, hanem a saját neveden levő letéti számládon csücsül.


Hogyan jött létre a platform és mi a biztosíték, hogy nem egy újabb lehúzás?


Hogyan jött létre a platform és mi a biztosíték, hogy nem egy újabb lehúzás?

(Cz.M.) Mi a garancia arra, hogy nem tudtok meglépni a befizetett pénzekkel?

(K.A.) Mindenekelőtt fontos tudni, hogy szabályozott keretek között működő pénzügyi vállalkozás vagyunk.

A kezdetekkor a saját pénzünket tettük bele a cégbe, a termékfejlesztésbe és még fizetést sem vettünk fel a cégből pár hónappal ezelőttig, ezt megtehettük, mert szerencsére volt már mindannyiunk háta mögött annyi projekt és tapasztalat, hogy ez ne okozzon gondot.

Van körülöttünk jópár szakember, aki a mai napon többet profitál a BlockBenből mint mi. De ez így van helyén, a jó szakembereket meg kell fizetni, mi pedig tudjuk, hogy az út amin a cég jár elvisz minket nagyon messzire.

Mindemellett nem a pénz a fő motivációnk, hanem az, hogy jó dolgot csináljunk, amit nagyon szeretünk és hozzáad az emberek életéhez. Ez egy olyan cég, ami sokat ad ahhoz, hogy személyesen közelebb kerüljünk a Maslow-i szükségletek hierarchiájának csúcsához…  

Szóval szárazon nézve:

A BlockNote -100% aranyletét- esetében az ügyfeleink nevén van az aranyletéti számla és az arany mennyiségét kifejező kriptovaluta nyilvántartva. Olyan engedélyünk van erre a tevékenységre, mint egy olyan aranykereskedőnek, akinél letéti számlát lehet vezetni.

Mi a könyveinkben és a blockchainben is nyilvántartjuk a letéti számlákat elkülönítve a céges vagyontól, tehát ha valami gond lenne a céggel, akkor sem sérülne az ügyfélvagyon.

A BlockStock esetében magasabb a kockázat, de mint azt gazdasági alapelvként tudjuk, a magasabb nyereség lehetőségéhez magasabb kockázat párosul. Ott alacsonyabb, 10%-os az első vásárlásból képzett letét.

A BlockStock adásvételéből származó árbevételből 10%-os kezdeti aranyletétet képez a cég, a fennmaradó bevétel kapcsán pedig elsődleges célunk az, hogy ütőképes, piacilag stabil céget és termékeket hozzunk létre, segítve azt, hogy a lehető legdinamikusabban nőjön ez az aranyletét, nem pedig az, hogy rövid távon profitot képezzünk.

A nálunk kezelt arany mennyiségét és a könyveinket is auditáltatjuk a jövőben. Érdemes tudnod, hogy pl. az arany mennyiségére vonatkozó rendszeres auditot rengeteg aranykereskedő nem tesz meg, de mi fontosnak tartjuk azt, hogy ezzel is igazolni tudjuk működésünket és építeni a bizalmat.

Számviteli és egyéb jogi megfelelések miatt az ügyfélvagyont külön ügyfél nostro számlán elkülönítve tartjuk.

Egyértelműen végrehajtható garanciális elem nincs a rendszerben csakúgy, mint rengeteg népszerű pénzügyi szolgáltató esetében.

A rohamosan terjedő modern pénzügyi szolgáltatók túlnyomó többsége elektronikus pénzkibocsátó intézmény. Ezek eladják az elektronikus pénzt hivatalos fizetőeszközért, és az ügyfél azt az elektronikus pénzt birtokolja, amelyet a cég bocsátott ki.

Rengeteg MasterCard és Visa kártya működik ezen az elven, amelyeket ezek a cégek bocsátanak ki, mégsem tűnik el a pénz a számláikról. A hatóságok sem látják ennek nagy kockázatát, ezért is elenyésző a törzstőke követelménye ezeknek a pénzügyi vállalkozásoknak a kezelt pénzekhez képest.

Egyszóval az ügyfelek pénzével elszaladni olyan lenne, mintha egy aranykereskedő cég vagy egy pénzügyi szolgáltató tenné ezt. Szóval egyértelmű bűncselekményt kellene hozzá megvalósítani, amely határozottan nincsen sem a terveinkben, sem az erkölcseinkben.

Biztosak vagyunk benne, hogy a folyamatos jó teljesítményünkkel megszolgáljuk a belénk vetett bizalmat!  

(N.I.) Mi összeálltunk, "mint 4 kicsi legó", és létrehoztunk valami olyat, ami eddig nem volt. Eszünk ágában sincs felrúgni bármilyen megállapodást, amit egymással, vagy az emberekkel kötöttünk. Huszon-valahány ember dolgozik velünk, felelősek vagyunk értük, és azokért, akik bíznak bennünk.

(Cz.M.) Mi garantálja azt, hogy ezek a pénztárcák nem tudnak eltűnni? 

(N.I.) Pénzintézet vagyunk, van felügyeleti hatóságunk. Hasonlóan működünk, mint a bankok, ráadásul az egyik legjobban szabályozott ország törvényes felügyeleti keretein belül. Olyan technológiát alakítottunk ki, hogy a rendszerünkben csak komoly bűntett árán lehetne kárt tenni.

Ebben a tekintetben a garancia hasonló, mint más fintech cégeknél. Szerencsére ebben a szektorban nem fordulnak elő nagy pénzeltűnések. Minden egyes ügyfelünket külön azonosítjuk, és külön, egyéni számlát vezetünk a számukra.

Technológiai oldalról a blockchain egy jelentős garancia arra, hogy az adatok/pénztárcák ne vesszenek el és visszamenőleg ne legyenek meghamisíthatók.

(Cz.M.) Ha jól értelek, akkor a személyetek, maga a cég, és a rendszer a garancia, amit létrehoztatok, igaz? Ma Magyarországon az embereknek fontos a garancia (állami, OBA, BEVA) és több olyan kriptopénz is létezik, ami inkább hasonlít egy piramisjátékra, például a OneCoin...

(N.I.) Igazán nem szeretnénk más kriptovalutákat értékelni, ám tény, hogy ezelőtt már nagyon sok gyanús eset történt a piacon.

Mivel borzasztó nagy figyelmet kaptak a kriptopénzek, ezért sok rosszhiszemű szereplő is megjelent a piacon.

Azt látjuk, hogy a különböző államok és szabályozók (ki lassabban, ki gyorsabban) elkezdtek reagálni erre a piaci helyzetre, aminek mi nagyon örülünk. Azt gondolom, hogy a szabályozások által azok, akik az emberek lehúzásával jutnának pénzhez valós üzleti ajánlatok helyett, jelentősen vissza fognak szorulni a jövőben.

Nekünk az a fontos, hogy ez egy jó üzlet legyen, azoknak is, aki vásárolnak tőlünk, meg azoknak is, akik ajánlóként segítenek minket. Hosszútávra tervezünk nem csak itthon, hanem külföldön is...

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy azok az információk, amik tőlünk és az ajánlóktól kikerülnek, igazak, relevánsak és érthető legyenek.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz kommunikáció, vagy tudáshiány miatt bárki lejárasson...

(Cz.M.) Azt mondod, ez egy jó üzlet. Mi a koncepciótok arra az esetre, ha a kormányzat is meglátja benne a lehetőséget és elsők akarnak lenni ezen a piacon?

(N.I.) Ezen mi is sokat gondolkodtunk. A mi rendszerünk átlátható és tiszta, pénzmosásra nem igazán alkalmas, hivatalos, legális és megadóztatható.

Úgy hisszük, hogy mind a technológiai, mind az üzleti modell, amit nyújtani tudunk, különleges. Teljes mértékben nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, ami előre viszi akár az országot, akár a technológiánkat.

(Cz.M.) Milyen gyakorlati példát tudsz nekem arra mondani, hogyan lehetne jól felhasználni a BlockBen platformját?

(N.I.) Képzeljük el a következő helyzetet: három darab, több millió euro értékű festményt szeretnénk eladni a piacon, ami nagyon nehéz is lehet.

De mi van akkor, ha sok embernek adod el őket „darabokban”? Ez egy érdekes lehetőség, nem?

Ugyanezen festmények értékét felosztjuk például több tízezer darabra, értékesítjük. Ezzel lényegében transzferálhatóvá tesszük, és akár szabadpiacra bocsátjuk.

Többek között ebben is segítséget nyújthat a BlockBen platform, ami jól demonstrálja a benne rejlő lehetőségeket és funkciókat.

(Cz.M.) Hogyan működik ez a számla, ha a számlatulajdonos elhalálozik?

(N.I.) Ugyanúgy, mint például a bankszámla. Tehát örökölhető, de része a hagyatéknak. 

(Cz.M.) Az aranyletét egy része fizikai arany, másik része ETF. Kifejtenéd ezt nekem?

(N.I.) A fizikai arany adásvétele nehézkesebb, és mindkét irányban van jutaléka is. Emiatt tettük bele a termékfejlesztésénél az ETF-et, mint lehetőséget. Arra az esetre, ha olyan körülmények alakulnak ki, hogy jobban megéri vagy hasznosabb ETF-et használni.

Amikor valaki eladja a Stock-ját vagy a Note-ját, akkor az aranyat is eladja vele. Jelenleg a termékeink mögött 100%-ban fizikai arany van, nem pedig ETF.

A fizikai arany a Galmarley Ltd. által kerül megvásárlásra. Ez egy Nagy-Britanniában található cég mely az LBMA, azaz a London Bullion Market Association tagja. Fizikailag pedig a megvásárolt arany Zürichben kerül megőrzésre.

Köszönöm Istvánnak és Attilának a beszélgetést. Nagyon sok hasznos információt kaptam, és Számomra átláthatóvá vált a platform működési elve, és az üzleti modell. A március 3.-ai konferenciát pedig kíváncsian várom, hiszen újdonságok bejelentésével készülnek.
Czirákné Kocsis Mónika - 2019.02.27.

Forrás (Source) >>> Etikuspénzügyek.hu

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?

Szeretnél kedvezményesen BlockStock-ot vásárolni, amíg lehet?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert 

Ha igen, regisztrálj itt az ajánlói linken keresztül 

Váradi Péter 
Ajánlói kód: HU-AJ20-OOPK-294740 
T.: +36 30 943 6635
Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 
Facebook : Váradi Péter

  
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockNote (BNO)? 
Lásd még (BlockBen) >>> Mi az a BlockStock (BSO)? 

Lásd még (BlockBen) >>> Összes BlockBen bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése