Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2019. május 1., szerda

Mi az a BlockNote (BNO)?

Mi az a BlockNote (BNO)?

Mit kell tudnod a kriptovalutákról ?
Részlet az Etikuspénzügyek.hu weboldal egyik cikkéből (Mit kell tudnod a kriptovalutákról ? 2.1.rész), ahol a weboldal szakértőjének, a Cziráki Móni kérdéseire válaszol  Krocsek Attila és Nagy István a Blockben-től.

Mi az a BlockNote (BNO)?

 

(K.A) A BlockNote (BNO) egy virtuális valuta, ami mögött aranyletét van. Bányászni nem kell. Vásárlási ára 100%-ban megegyezik 0,01g arany világpiaci árával (az esetleges kezelési költségekkel nem számolva, ami egyébként 2,2% + 0,6%).

Az különbözteti meg az ismert kriptopénzektől, hogy a gyorsasága, az alacsony költségek, és az árfolyam-stabilitása alkalmassá teszi napi fizetőeszközként való használatra is.

Ugyanis, ha úgy döntesz, aranyba fekteted a pénzedet, megteheted a piacon elérhető árakon. Az aranynak jó a stressztűrő képessége, válság helyzetekben is értéktartó. Sőt, mivel "menekülő valutának" is használják, a bizonytalan gazdasági időszakokban emelkedik is az árfolyama.

Azonban, ha hirtelen pénzre van szükséged, vagy csak szeretnél a barátodnak küldeni belőle :), egy átlagos aranybefektetéssel ez nehezen működik, sokáig tart, és sokba kerül.

A legismertebb és népszerű kriptók mögött pedig nincs semmi. A Bitcoinnal már több helyen lehet fizetni, de olyan nagy a volatilitása (árfolyamingadozás), hogy sarkított példaként az 1500 Ft-os pizzád, mire átmegy a rendelésed és kihozzák, már lehet, hogy 5000 Ft-ba kerül, akkora a napon belüli ingadozás is.

Tehát lehet Neked aranybefektetésed (fizikai vagy ETF) és lehetnek értékpapírjaid, egyiket sem tudod transzferálni, míg a BlockNote-tal ezt könnyedén megteheted. Megoldja azt, hogy egyszerre rugalmasabb módon tudd használni, akár az arany miatt befektetési céllal, de akár fizetni is lehet vele.

Ha például vennél egy értékes festményt ilyen módon, akkor az egy befektetés, ugyanakkor transzferálhatóvá, kereskedhetővé válik.

A BlockNote a közeljövőben aranyra és hagyományos devizára is átválthatóvá válik. A BlockNote-ot a tulajdonosa digitális pénztárcában tárolja, onnan tudja hagyományos devizára váltani, elutalni vagy prepaid kártyára tenni. 

Minden újonnan megvásárolt, ezáltal forgalomba kerülő BlockNote-hoz 0,01 gramm mennyiségű aranyat vásárolunk és teszünk letétbe, egy, az LBMA (London Bullion Market Association) tagszervezeteként működő letétkezelőnél, és egy banknál vezetett arany számlán vagy egy ETF (Exchange Traded Fund) árutőzsdei szolgáltatónál. Erről a letétről, természetesen, letéti igazolás készül.

A BlockNote tranzakciók költségeit aranyban számoljuk el, amelynek egy része a BlockStock arany letétjét (pool) gyarapítja.

Amennyiben aranybefektetésben gondolkodsz, két lehetőséged van: veszel fizikai aranyat vagy ETF-be, aranyalapú befektetési alapba fektetsz. A fizikai aranyat biztonságosan tárolnod kell, aminek költsége van. Ráadásul, ha vissza akarod váltani, akkor sokkal kevesebbet kapsz érte. A forgalmazók 9-10%-kal kevesebbért vásárolják vissza.
Az ETF "papír arany". Itt az alapkezelő költségeit kell megfizetned, no meg a kereskedését. Emellett kérdéses, hogy alkalmas-e arra az értékörző funkcióra, amit az aranynak tulajdonítunk válságos időszakban.
A BlockNote fizikai aranyletéttel rendelkezik. Vételkor 2,2+0,6% a jutalék, viszont visszaváltásánál nincs jutaléklevonás - a szerző...

Forrás (Source) >>> Etikuspénzügyek.hu

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert

Váradi Péter
T.: +36 30 943 6635

Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 
Facebook : Váradi Péter


A Következő bejegyzés a BlockStock-ról szól. 

Következő bejegyzés, a cikk folytatása >>> Mi az a BlockStock (BSO) ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése