Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2019. május 1., szerda

Mi az a BlockStock (BSO)?

Mi az a BlockStock (BSO)?

Mit kell tudnod a kriptovalutákról ?
Részlet az Etikuspénzügyek.hu weboldal egyik cikkéből (Mit kell tudnod a kriptovalutákról ? 2.2.rész), ahol a weboldal szakértőjének, a Cziráki Móni kérdéseire válaszol  Krocsek Attila és Nagy István a BlockBen-től.

Mi az a BlockStock (BSO)?



Amikor megismertem a rendszert, pénzügyi tanácsadóként úgy fogalmaztam meg, hogy a BlockStock olyan, mint egy részesedés egy cégben. Később elmagyarázzuk, miért.

Ez is egy kriptovaluta, de aranyletéttel rendelkezik, és nem kell bányászni. Ezért stabil, és villámgyorsan tudja végrehajtani a tranzakciókat. 

Összesen 1.850.000 db van belőle, amiből 1.500.000 darabot értékesítenek. Az értékesítés már zajlik. Amennyiben valamelyik kérdésedre mégsem kaptál választ a két cikkből, írj nekem.

(Cz.M.) Miben különbözik a BlockStock az eddig ismert kriptopénzektől?

(K.A.) Mindkét kriptopénzünk ötvözi az ismert kriptovaluták és az aranybefektetés előnyeit. 

A BlockStock, az tulajdonképpen a rendszer motorja, mert ő hajtja végre a tranzakciók validálását (engedélyezését). Más publikus rendszerekben, ezt a bányászok teszik, ami lassítja a folyamatot. A BlockStock tulajdonosának nem kell semmit futtatnia a saját gépén, nem kell magánál tartania semmit.

Hamarosan meg is tudjuk majd mutatni, hogy melyik tranzakciót melyik BlockStock validálta, ami szintén a transzparencia (átláthatóság) része.

A blockchainből és az azonosításból adódóan pedig biztonságos a rendszer, mivel ha bárki belenyúlna, tökéletesen visszakövethető, hogy ki, hol és mit csinált.

Ez jó lehet például a pénzmosás megakadályozására. Hiszen, ha valahol felmerül a gyanú, vissza lehet keresni egészen a nulladik pontig, és másodpercek alatt kidobja a rendszer annak a történetnek a teljes előéletét.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tájékoztatásra is. Minden információ elérhető, letölthető. BSO és BNO vásárláskor még az utolsó pillanatban is felugrik a figyelmeztetés a kockázatokat illetően.

Az ajánlóknak is folyamatosan képzéseket, előadásokat tartunk, hogy pontosan tisztában legyenek a fogalmakkal, a működéssel és a törvényi megfelelés kritériumaival. Te is lehetsz ajánló, bárki lehet. A lényeg, hogy pontos és valós információkat adjon tovább.

(Cz.M.) Hogyan kapcsolódik a BlockStockhoz az arany? Hogyan működik az aranyletét?

A BlockStock indulásakor 10% volt az "aranytartalma". A validálásért tranzakciós jutalék illeti meg (mint a banki pénzügyi tranzakcióknál is), amit aranyban írunk neki jóvá. Az arany "pool"-ba így bekerülő arany adja a BlockStock arany letétjét. Vagyis minden egyes tranzakció növeli, így hamarosan eléri a 100%-ot, de fölé is mehet. 

A tranzakciós jutalék pedig megosztásra kerül a BlockStock tulajdonosok között a darabszám arányában.

A BlockStock mögött az aranyat grammban tartjuk nyilván. A BSO árfolyama külön is tud mozogni az arany árfolyamától, de nem tud akkora esést produkálni, mint például a BTC, mert az arany árfolyama megtámasztja.

(Cz.M.) Hogyan működik a BlockStock tulajdonosoknak kiutalt tranzakciós jutalék? Amikor banki tranzakciót indít az ember, akkor is fizeti a tranzakciós díjat, de ez másnak tűnik...

(K.A.) Igen. Említettem, hogy a BlockStock tulajdonképpen részesedés. Hasonló, mint a részvényeknél az osztalék. Az eredményből kapod azt is, ezt is. Az eredmény a bevételből keletkezik a költségek és adók levonása után - leegyszerűsítve :). 

A BlockStock bevétele a tranzakciókból származik. A különböző tranzakció típusoknak különböző díja van, és ezek bizonyos %-át kapja meg a BlockStock tulajdonosa részesedésként.

Készítettem egy ábrát hozzá, hogy érthetőbb legyen - a szerző:
   

Az arany "pool"  kapja a tranzakciós díjak bizonyos részét, és egyenlő arányban oszlik meg a BlockStockok között


Ha végiggondolod, a BlockStock működése valójában a részvényekéhez hasonlít.

Amennyiben osztalék részvényt veszel, bevételed származik rendszeresen az osztalékból, amit a cég fizet Neked. Amennyiben pedig kereskedsz az értékpapírjaiddal, például ezt a részvényt eladod, akkor árfolyam nyereséget érhetsz el. A döntés a Tied, hogy megtartod, vagy eladod. A Te kockázatod...

Ugyanez a helyzet a BlockStocknál is. Bevételed származik a tranzakciókból, hiszen részese vagy általa magának a platformnak (mint a részvényeddel az adott cégnek).

Amikor elfogy a 1,5 millió darab BSO, akkor kikerül a kriptotőzsdére, ahol el is adhatod, hogy realizáld az árfolyamnyereséget. Az árfolyamát akkor sokkal magasabbra várjuk, mint a mostani. Dönthetsz, hogy megtartod vagy eladod. A Te kockázatod...

(Cz.M.) Általában, ha értékes osztalék részvényeket szeretnénk venni, akkor ahhoz sok pénz kell. A legtöbb kisbefektető számára ezek nem elérhetők, maximum befektetési alapokon keresztül. Mi az a minimum összeg, amiért már be tud szállni valaki a platformba?

(K.A.) A kezdő összeg, amit el kell költeni BlockStockra 500€, vagyis minimum ennyiért lehet először vásárolni, utána már nincs korlát.

Regisztráció és azonosítás után megnyílik a Wallet. Ebbe érkezik be a saját bankszámládról az Általad választott összeg, amiből BlockStockot tudsz vásárolni az épp aktuális árfolyamon. Ha ajánlón keresztül vásárolsz, olcsóbban jutsz hozzá.

Ugyanitt a Walletben tudsz tranzakciót indítani BlockNote vásárlásra is. Sőt, vissza tudod őket váltani euróra is, tudsz transzferálni másoknak, vagy a pénzt kiutalni a saját bankszámládra. 

Forrás (Source) >>> Etikuspénzügyek.hu

--------------------------------------------------------------------------
Szeretnél többet tudni róla, esetleg szeretnél a részese lenni?

Szeretnél kedvezményesen BlockStock-ot vásárolni, amíg lehet?
Ha igen, keresd privátban Váradi Pétert 

Ha igen, regisztrálj itt az ajánlói linken keresztül 

Váradi Péter 
Ajánlói kód: HU-AJ20-OOPK-294740
T.: +36 30 943 6635
Viber, WeChat, Line : +36 30 943 6635 
Facebook : Váradi Péter 
 
-------   -------   -------
Update 18.12.2020 - frissítés 2020.12.18
A BlockStock (BSO) tőzsdére bocsájtás előtti értékesítés záró dátuma 2021.06.18.   
 

A Következő bejegyzésben röviden összefoglalva a BlockBen, a BlockNote, a BlockStock. 

A következő bejegyzés, a cikk folytatása >>> BlockBen, BlockNote, BlockStock röviden összefoglalva 
 
-------   -------   -------
Update 18.12.2020 - frissítés 2020.12.18
A BlockStock (BSO) tőzsdére bocsájtás előtti értékesítés záró dátuma 2021.06.18.   
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése