HLBS - Alapanyagok - Csicsókaőrlemény - Inulin
A csicsóka (Helianthus tuberosus) gumós évelő, gyógynövény, őshazája Észak-Amerika (Kanada), ahol vadon ma is előfordul. Az indiánok kertjeiben Amerika felfedezése előtt már termesztették.
Magas rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok felszívódását, fogyaszt.
Magas ásványianyag-, vitamin-, és magas létfontosságú aminosav-tartalom: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin, magas inulintartalom jellemzi, és keményítőt csak csekély mennyiségben tartalmaz.
A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag.
Az inulin vízben oldódó, nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra.
A káros bélflórát viszont az inulin nem táplálja. A káros bélbaktériumok inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek.
Cukorbetegség esetében az inulin jelentős szénhidrát-energiaforrás, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli. Az inulin lebontásához nincs szükség inzulinra, sőt az inzulinfüggőséget is csökkenti, s a vércukorszint beállítását megkönnyíti.
Forrás >>> HLBS Termékkatalógus (az összetevőkről bővebben)
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Bemutatkozás
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék és Üzleti Prezentáció (videó)
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termék vásárlás
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Termékek (összes bejegyzés)
Lásd még (HLBS) >>> HLBS - Alapanyagok (összes bejegyzés)
Következő (HLBS) bejegyzés >>> HLBS - Alapanyagok - E-vitamin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése