Milánói optikai kiállítás 2016. február 27-28-29
Étterem - Restaurant
Milánói optikai kiállítás után ...
Esténként vacsora
Második este vissza mentünk a tegnap esti étterembe :-)
Képek és egy sztori a desszertről és egy tipikus olasz italról lesz szó.
Második este megkérdeztük a pincért, milyen tipikus olasz italt ajánlana
Megjegyzés: tegnap a Limoncello citromos likőrt ittunk
A Mirto-t ajánlotta de, azt mondta pont most fogyott el.
Azért kértem egy részt mutassa már meg a palackot (mégiscsak vízionális típus vagyok).
Másrészt miért ezt ajánlaná, mire ezt mondta:
Ő Szardínia szigetéről való és ott készítik a Mirto-t (sötétvörös színű likőr, amelyet a mirtusznövény (Myrtus communis) bogyóinak (és egyes változataiban leveleinek) alkoholos kivonatából állítanak elő.)
Valamint azt mesélte, az a története a Mirto-nak hogy, a világháborúban a katonák sokszor elvették-elvitték a pálinkát. Ezért a pálinkába beledobtak mirtusz bogyót, amitől sötétvörös lett és így már nem vitték el.
Lásd még (MIDO 2016) >>> Étterem 2016-ban
Lásd még (MIDO 2015) >>> Étterem 2015-ben
Lásd még (MIDO 2014) >>> Étterem 2014-ben
Következő (MIDO 2016) bejegyzés >>> MIDO 2016 - 23
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése