Kevesen tudják, hogy Magyarországon és a világ más országaiban is, a lakosságnak csaknem a fele szemüveget, vagy kontaktlencsét hord. A szemüveg ezért életünk mindennapi része és gyakran, vagy szinte mindig az arcunkon van.







2011. szeptember 16., péntek

5. hiedelem

A kontaktlencse nem engedi, hogy a szem szabadon lélegezzen.

Ahhoz, hogy a szem egészséges maradjon, egy bizonyos mennyiségű oxigénnek el kell jutnia a korneához, vagyis a kontaktlencsének át kell eresztenie ezt az oxigént. Ez a bizonyos mennyiség eltérő lehet attól függően, hogy valaki csak nap közben viseli a kontaktlencsét, vagy akár éjszaka is abban szeretne aludni.
Illesztője olyan lencsét fog majd javasolni, ami illeszkedik az Ön igényeihez és életstílusához. Ha követi a tanácsait, biztos lehet abban, hogy szemei nem fognak hiányt szenvedni a lélegzéshez szükséges oxigénben.

Noha a kontaktlencse alapanyaga igen fontos szerepet játszik a szükséges oxigénellátás biztosításában, az oxigénátersztőképesség több tényezőtől függ. Például a lencse tisztítása is egy ilyen fontos faktor lehet, hiszen a felszínen megjelenő lerakódások meggátolják, hogy az oxigén eljusson a korneához. Ezért olyan fontos a lencsék alapos tisztítása és fertőtlenítése. Ez és a gyakori csere lehetővé teszi majd, hogy tökéletesen kiélvezze a kontaktlencse által nyújtott előnyöket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése